Strokovni članki

Kako v pravem in zdravem kontekstu otroku predstaviti spolnost? Podajamo 3 preproste in razumljive smernice.

Kaj, če razmejite prostor in čas za svojo spolno intimo, a vas otrok med spolnim odnosom vseeno nepričakovano »zasači«? Kako ravnati oz. se odzvati?

Pri otrocih, ki se zavedajo, kaj vidijo in slišijo, je zadeva veliko bolj pereča, saj je njihova otroška psiha zelo krhka in ranljiva. Otroci (do prib. 6. leta) še nimajo izoblikovanih predstav in dovolj védenja o tem, kaj spolnost je in kaj pomeni.

Sta se kdaj ukvarjala z vprašanjem, ali imeti spolni odnos v isti sobi kot spi otrok ali raje ne? Imate morda sami izkušnjo, da ste bili kot otrok priča spolnemu odnosu vaših staršev, ker sta svojo spolno intimo prakticirala v istem prostoru?

Partnerstvo, tako kot cvetje, od nas zahteva skrb, nego in pozornost v majhnih, a rednih intervalih.

Ko razmišljate o družini, se osredotočajte na čustveno gnezdo, ki ga ustvarjate skupaj s partnerjem.

Ozavestite 2 realni pričakovanji, ki ju je dobro poznati in spustiti, ko pričakujemo.

Katere so tiste potrebe, po katerih hrepeni vsak otrok? Dobro je, da se jih zaveda vsak starš ...

Ženskam je pogosto težko (u)videti in ovrednotiti svojo lepoto, svojo edinstvenost, svoje dostojanstvo ter vrednost. ...

Nasveti za (bolj) srečno partnersko zvezo 13.02.2023 Je partnerska sreča trajni občutek ali se skriva v vsakodnevnih radostih in se kaže v …

Sta pripravljena spoznati tri zdravilne faze partnerskega konflikta, ki vaju bodo pripeljale od prepira do sprave?

Včasih pogovorno rečemo, da smo "depresivni". Pa vendar, ni vsako slabo počutje ali večja čustvena stiska zares tudi depresija. Kje je ločnica?

Shopping Cart