Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja podjetja Psihoterapija, osebnostna rast in kakovostni odnosi, Martina Medved s.p. (krajše: Martina Medved s.p.) in spletnega mesta brlognasvetov.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

Podatki o podjetju:

Psihoterapija, osebnostna rast in kakovostni odnosi, Martina Medved s.p.

Prešernova 30a, 2000 Maribor,

Zastopnica podjetja: Martina Medved, mag. zak. in druž. štud, zakonska in družinska terapevtka
E-naslov: info@brlognasvetov.si
Spletno mesto: brlognasvetov.si
Davčna številka: 43910394
TRR: SI56 3400 0102 1818 637
Tel. št.: 069 668 028

 

Svetujemo vam, da pred nakupom storitev na spletni strani www.brlognasvetov.si preberete spodaj napisane pogoje poslovanja. Kot uporabnik se s prijavo na spletne programe na omenjeni spletni strani strinjate z navedenimi pogoji. Martina Medved s.p. si pridržuje pravico do spremembe pogojev kadarkoli in brez vnaprejšnjega obvestila. Vse spremembe so zavezujoče za uporabnike od objave na spletni strani. V primeru, da se s pogoji ne strinjate, vas prosimo, da prijave in nakupa storitev ne opravite.

Uvod

Vse vsebine, objavljene na www.brlognasvetov.si, so last Martina Medved s.p. in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene. Brez dovoljenja podjetja Martina Medved s.p., se vsebin na kakršenkoli način ne sme kopirati, razmnoževati ali distribuirati.

1. Dostopnost informacij

Podjetje se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovilo naslednje informacije:

  • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
  • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (kontaktni obrazec, e-pošta in naslov),
  • bistvene značilnosti storitev, ki so na spletni strani www.brlognasvetov.si zapisane ob posamezni storitvi, več informacij pa lahko ob vašem povpraševanju prejmete tudi po e-pošti,
  • dostopnost izdelkov (vsaka storitev, ki je v ponudbi na spletni strani www.brlognasvetov.si, je dostopna v roku 24-ur oziroma v časovnem okviru, kot je naveden v nadaljevanju oziroma ob opisu storitve),
  • jasno določene cene storitev,
  • način plačila,
  • časovno dostopnost storitve,
  • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca preklic storitve,
  • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

2. Splošno

Ti splošni pogoji poslovanja veljajo za prodajo storitev, objavljenih na spletni strani www.brlognasvetov.si. Z uporabo spletnega mesta www.brlognasvetov.si se vsak uporabnik strinja, da je seznanjen s Splošnimi pogoji poslovanja in da se z njimi v celoti strinja. Šteje se, da z oddajo naročila v kakršnikoli obliki v celoti sprejemate te Splošne pogoje poslovanja.

3. Naročanje storitev

Ponudnik je Martina Medved s.p. oziroma spletno mesto www.brlognasvetov.si, ki je v lasti podjetja Psihoterapija, osebnostna rast in kakovostni odnosi, Martina Medved s.p. Uporabnik storitev je obiskovalec spletne trgovine www.brlognasvetov.si, ki izbere vsaj en izdelek, ga doda v košarico in plača z nakazilom na TRR. Preko spletne trgovine www.brlognasvetov.si je uporabniku omogočen nakup vseh storitev, ki se nahajajo na spletni strani in so na zalogi. Naročanje storitev je možno 24 ur na dan, 7 dni v tednu. Naročanje storitev je možno tudi ob vzpostavitvi stika s ponudnikom preko e-naslova ali zasebnih sporočil na socialnih omrežjih. Ob nakupu storitve uporabnik izpolni svoje podatke: ime in priimek, elektronski naslov in potrdi, da se strinja s pogoji poslovanja, katerih povezava je dostopna ob zaključku nakupa.

 

 

Ob potrditvi nakupa storitve uporabnik avtomatsko prejme elektronsko sporočila z vsemi podatki in navodili za plačilo. Pogodba o nakupu storitve je med ponudnikom in uporabnikom nepreklicno sklenjena. Ob evidentiranju plačila kupec na svoj elektronski naslov prejme navodila za dostop do vsebin. Upravljalec bo shranil vsebino vseh naročil.

 

V primeru, da potencialni uporabnik stopi v stik preko drugih komunikacijskih kanalov (e-mail, kontaktni obrazec, Facebook, Instagram sporočilo), bo napoten na spletno trgovino, ali pa bo v dogovoru s ponudnikom nakup izvedel preko nakazila na TRR oziroma preko predračuna.

4. Cene

Vse cene so navedene v EUR (podjetje ni davčni zavezanec). Cene storitev se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila . Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in uporabnikom je sklenjena v trenutku, ko uporabnik odda naročilo (uporabnik prejme elektronsko potrdilo naročila na naveden e-naslov). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksni in veljajo tako za ponudnika kot za uporabnika. Akcijske ponudbe (popusti) so lahko tedenske ali dnevne, oblikujejo se v odvisnosti od povpraševanja in razpoložljive zaloge. Ponudnik ob nakupu po svoji želji prosto prilaga tudi brezplačna darila.

5. Način plačila

Izbrane storitve lahko plačate na naslednje načine:

  • bančno nakazilo: po potrjenem naročilu preko e-naslova info@brlognasvetov.si prejmete vse podatke svojega naročila in navodila za bančno nakazilo na TRR podjetja. Naročilo odpremimo v roku 48-ur po tem, ko je priliv viden na našem TRR.

Plačilo se opravi na tekoči račun, odprt pri Sparkasse, z naslednjimi podatki:

podjetja Psihoterapija, osebnostna rast in kakovostni odnosi, Martina Medved s.p.

Prešernova 30a

2000 Maribor

TRR: SI56 3400 0102 1818 637

6. Postopek nakupa

Nakup na spletni strani www.brlognasvetov.si izvedete tako, da izbrano storitev s klikom na gumb “DODAJTE V KOŠARICO” prenesete v košarico. V enem nakupu lahko izberete več storitev in jih prenesete v košarico. Ko zaključite z izbiro storitev oziroma z nakupovanjem, nadaljujete na blagajno, kjer vpišete vaše podatke. V kolikor bi nakup želeli opraviti po plačilu s predračunom, stopite v stik z nami preko e-naslova info@brlognasvetov.si.

7. Potrditev naročila

Ko oddate naročilo, boste preusmerjeni na spletno stran s sporočilom, da je vaše naročilo sprejeto. Poleg tega boste na e-mail naslov dobili potrdilo o naročilu in potrebne podatke za bančno nakazilo.

8. Račun

Po plačilu storitve uporabnik prejme na navedeni e-naslov potrdilo o zaključku nakupa in e-račun. V primeru plačila z nakazilom na TRR, uporabnik prejme na e-naslov račun v roku 5 delovnih dni od plačila storitve. Ponudnik v svoji bazi hrani elektronsko kopijo poslanega računa

9. Sklenjena pogodba

S plačilom izbrane storitve v trgovini na spletni strani www.brlognasvetov.si je pogodba med ponudnikom in kupcem nepreklicno sklenjena.

10. Preklic naročila ali vračilo

Kupec pri nakupu digitalnih produktov po trinajsti točki 43. člena Zakona o varstvu potrošnikov (Uradni list RS, št. 98/04 – uradno prečiščeno besedilo, 114/06 – ZUE, 126/07, 86/09, 78/11, 38/14, 19/15, 55/17 – ZKolT in 31/18) nima pravice do odstopa od nakupa za digitalne vsebine, dobavljive v spletni trgovini ponudnika, s čimer kupci storitev v spletni trgovini www-brlognasvetov.si izrecno soglašajo.

 

Naročilo blaga velja kot potrditev pogodbe o nakupu. V primeru, da je kupec želene izdelke naročil in naročila zaradi nepredvidljivih razlogov ne moremo odpremiti v določenem roku, vas bomo o novem dobavnem roku obvestili preko spletne pošte. Ponudnik se obvezuje, da bo naročeno odposlal v roku 2-4 delovnih dni. V sporočilu je naveden povzetek naročila in vse potrebne informacije za kupca o postopku nadaljnjega poteka nakupa. Sporočilo velja kot informativni predračun. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov za izdajo računa pred oddajo naročila. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov na računu in o morebitnih napakah najkasneje v 3 dneh obvestiti ponudnika. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ponudnik ne upošteva. 

 

Morebitne preklice naročil lahko kupec v roku 12 (dvanajstih) ur sporoči izključno na elektronski naslov info@brlognasvetov.si. V elektronski pošti naj ”Zadeva” vsebuje naslov: ”Preklic naročila”, v vsebini sporočila pa navedite vaše podatke (ime in priimek kupca, naslov, številko naročila). V primeru, da kupec v dogovorjenem roku ne prekliče svojega naročila, se pogodba o nakupu izdelkov med kupcem in prodajalcem/upravljalcem spletne trgovine, smatra kot nepreklicno sklenjena.

 

V primeru da izdelek trenutno ni na zalogi, je predvidena dobava izdelkov 3 – 4 tedne. Prodajalec se bo potrudil, da bo ta rok čim krajši, vendar si pridržuje pravico do dobave izdelkov v roku 3-4 tednov, kot je navedeno v teh Splošnih pogojih.

 

Kupcu pripada pravica, da v 14-ih dneh po prevzemu blaga pisno sporoči prodajalcu, da z izdelki ni zadovoljen ali da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. Izdelke mora nato nepoškodovane in v prvotnem stanju (kot jih je tudi prejel) vrniti v roku 30 dni od obvestila prodajalca o odstopu od pogodbe. Vrnitev blaga v roku za odstop se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Kupec je dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti prodajalca na elektronski naslov:  info@brlognasvetov.si in nato vrniti blago v 30-ih dneh od odstopa pogodbe. Blago  mora biti nerabljeno, neodprto, nepoškodovano in v originalni embalaži. Kupcu se kupnina povrne v najkrajšem možnem času, najkasneje pa v 30-ih dneh od prejema sporočila o odstopu od pogodbe, brez da kupec to zahteva. Blago mora kupec vrniti po pošti na naslov Martina Medved s.p., Prešernova 30a, 2000 Maribor.

11. Dostava

Dostavo izvaja Pošta Slovenije d.d. in je všteta v ceno izdelka. V strošek dostave so že vključeni manipulativni stroški, stroški embalaže in ostalo. Vse izdelke pošiljamo kot navadno pošiljko oz. s Pošto Slovenije. Naročila, oddana ob delovnikih do 16. ure, oziroma v petek do 14. ure, bodo obdelana in oddana na pošto v roku 48 ur. Dostava se izvrši na naslov, ki ga je kupec navedel ob naročilu. Če kupca v času dostave ni na predvidenem naslovu, bo dostavljalec Pošte Slovenije pustil sporočilo v nabiralniku, paket pa bo kupca čakal na najbližji poštni poslovalnici. Pošiljka bo dostavljena na naslov kupca v roku 1-4 delovnih dni. Opozorilo: Rok redne dostave za naročila, plačana po predračunu, začne teči po prejetju plačila. Predplačilo mora biti plačano najkasneje v roku osmih delovnih dni od dne, ko je bilo naročilo oddano (sobota, nedelja in prazniki se ne upoštevajo kot delovni dnevi), v nasprotnem primeru naročilo postane brezpredmetno.

12. Reklamacije in garancija

Kupec ima pravico do reklamacijo blaga v naslednjih primerih: da blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil; v primeru, da je prodajalec poslal napačne izdelke, v napačni količini, v

napačni barvi ali pa v primeru, da dostavljeni izdelki kako drugače odstopajo od kupčevega naročila. Kupec lahko blago reklamira v roku 14 dni od dneva nakupa in zahteva takojšnjo zamenjavo za enak in brezhiben artikel ali pa zahteva vračilo kupnine. V primeru reklamacij kupec lahko kontaktira prodajalca na elektronskem naslovu: info@brlognasvetov.si , pošiljko pa vrne na naslov prodajalca preko Pošte Slovenije d.d.. Drugačen način vračila ni možen.

 

Pri uveljavljanju reklamacij prodajalec posluje v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot). V primeru, da je paket, ki ga kupec prejme ob naročilu blaga, fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije tako, da o zadevi obvesti prodajalca preko e-pošte: info@brlognasvetov.si. Prodajalec bo poskrbel, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času. Prodajalec si pridržuje pravico zavrniti reklamacijo v naslednjih  primerih: če je neuporabnost artikla posledica nepravilnega ravnanja uporabnika; če blago ni bilo vrnjeno v originalni embalaži; če je uporabnik blago neomejeno uporabljal do odstopa od pogodbe.

13. Odgovornost

Za zaplete in težave, ki bi nastale ob morebitni nepravilni uporabi storitev Martina Medved s.p., ne odgovarjamo. Kupec vse storitve, objavljene na spletnem mestu www.brlognasvetov.si, uporablja na lastno odgovornost.

 

Martina Medved s.p. ni odgovorno za morebitne občasne težave pri delovanju spletne strani brlognasvetov.si, prav tako ni odgovorno za morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo, nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij.

 

 

Martina Medved s.p. si pridržuje pravico od odstopa pogodbe oziroma realizacije naročila, v kolikor nastane bistvena napaka v ponudbi. Bistvena napaka zajema elemente, na podlagi katerih podjetje Martina Medved s.p. ne bi pristalo na sklenitev pogodbe. Med omenjene napake spadajo tudi očitne napake v ceni, ki so lahko posledica tehničnih in drugih težav.

Komunikacija poteka izključno preko komunikacijskega obrazca, objavljenega na spletni strani www.brlognasvetov.si in preko elektronske pošte info@brlognasvetov.si.

 

 

Upravljalec strani in prodajalec Martina Medved s.p., se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na strani www.brlognasvetov.si. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da prodajalec ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh  oz. drugih medijih, ki jih uporablja za prikaz svojih izdelkov (socialni omrežji Facebook in Instagram). V tem primeru bo prodajalec kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Fotografije, ki jih kupec najde na spletni strani www.brlognasvetov.si oz. na strani socialnih omrežjih Facebook/Instagram, so last upravljalca strani oz. prodajalca, če to ni drugače označeno. Ponudnik si pridružuje pravico, da Splošne pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

 

 

S spremembami pogojev  želimo ustvarjati dobro poslovno okolje. Prodajalec ne odgovarja za vsebino mnenj o izdelkih, ki jih napišejo obiskovalci. Prodajalec mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Prodajalec ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvirajo iz tega naslova. Čeprav se prodajalec trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

14. Pritožbe in spori

Martina Medved s.p. spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Podjetje se trudi izpolnjevati svojo dolžnost: vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže po elektronski pošti. Pritožbe lahko oddate pisno po elektronski pošti na naslov: info@brlognasvetov.si. Podjetje bo v treh delovnih dneh potrdilo, da je prejelo pritožbo, kupcu bo sporočeno, kako dolgo bo pritožba obravnavana.

 

Martina Medved s.p. si po svojih najboljših močeh prizadeva, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

15. Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Martina Medved s.p., ki kot ponudnik storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi tukaj.

 

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

16. Varstvo osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov pred izgubo, zlorabo ali nepooblaščenim dostopom v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVPot). Podatki bodo uporabljeni zgolj za komunikacijo z uporabnikom. Osebni podatki, ki nam jih zaupate, so vaši in to spoštujemo. Vaše podatke uporabljamo izključno za zagotavljanje učinkovite izpolnitve naročila. Zavezujemo se, da podatkov uporabnikov ne bomo delili, prodali ali predali nepooblaščenim osebam – nikoli!

 

Uporabnik soglaša, da trgovina www.brlognasvetov.si lahko obdeluje podatke za namene poslovnih evidenc, oglaševanja in prilagajanja vsebin uporabniku v skladu s Politiko o varnosti osebnih podatkov, v kolikor se ob oddaji nakupa vključi v bazo prejemnikov elektronskih e-novic.

 

Ponudnik zbrane osebne podatke trajno varuje skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 94/07) (ZVOP-1), Zakonom o elektronskih komunikacijah (Uradni list RS, št. 109/12, 110/13, 40/14 – ZIN-B, 54/14 – odl. US, 81/15 in 40/17) in Splošno uredbo o varstvu podatkov (angl. General Data Protection Regulation – GDPR).

Zbirke osebnih podatkov ponudnik hrani na območju Republike Slovenije ter jih ne iznaša v druge države.

16. Piškotki in oglaševanje

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se shranijo na vaš računalnik ob obisku našega spletnega mesta in ne škodijo vaši strojni ali programski opremi. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

 

Uporabo piškotkov v Evropski uniji (EU) določa Direktiva o zasebnosti in elektronskih komunikacijah 2002/58/ES, katere člen, ki se nanaša na piškotke in podobne tehnologije, je bil spremenjen z Direktivo 136/2009.

 

V slovenski zakonodaji uporabo piškotkov določa Zakon o elektronskih komunikacijah oziroma ZEKom-1 (Uradni list št. 109/2012), katerega 157. člen predstavlja pravno osnovo za skrb za zasebnost uporabnikov spleta.

 

Spletna stran brlognasvetov.si za delovanje strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov, spremljajo pa aktivnosti obiskovalcev in zanimanje z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo spletne strani obiskovalci soglašajo z njihovo uporabo.

 

Zakaj so piškotki potrebni? So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

 

Podjetje vsakemu uporabniku ob začetku vsakokratne uporabe spletne trgovine dodeli piškotek za identifikacijo, spremljanje nakupovalne košarice in zagotavljanje sledljivosti, ki se v pomnilniku strežnika shranjuje le za čas trajanja obiska spletne trgovine in se izbriše po eni uri neaktivnosti. Podjetje lahko na osebni računalnik uporabnika shrani tudi nekatere trajne piškotke, kot npr. identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki za prepoznavanje ob naslednjem obisku spletne trgovine ali ocene artiklov, s pomočjo katerega uporabnik ve, katere artikle je že ocenil, posredno pa tudi piškotke zunanje storitve Google Analytics, ki služijo analizi obiskov spletnega mesta. Podjetje lahko te podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Za potrebe zagotavljanja spletne varnosti podjetje zbira tudi IP naslove, iz katerih uporabniki dostopajo do spletne trgovine.

 

Onemogočanje piškotkov: Vi odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku.

 

Pogoji poslovanja veljajo od 30.3.2022 do preklica.

V Mariboru, dne 30.3.2022

Shopping Cart