Politika zasebnosti

  1. To pravno obvestilo zadeva vsakogar, ki obišče predmetno spletno mesto (v nadaljevanju uporabnik), zato priporočamo, da si ga natančno preberete.
  2. Predmet tega pravnega obvestila se nanaša na vsebino in grafične elemente spletne strani brlognasvetov.si. To spletno mesto in njegova celotna vsebina skupaj z grafičnimi elementi so last Društva za psihosocialno pomoč in osebnostno rast Brlog nasvetov (krajše: Društvo Brlog nasvetov).
  3. Uporabnik tega spletnega mesta se obvezuje, da bo ob njegovem obisku in uporabi upošteval tukaj navedena pravila in pogoje, prav tako pa tudi zakonska določila o avtorskih in drugih intelektualnih pravicah in lastninski pravici. Predmetnih spletnih strani se ne sme uporabljati za nezakonite ali pogojem uporabe nasprotujoče namene. Vsebine teh spletnih strani ni dovoljeno prenesti in natisniti v komercialne namene. Prepovedano je kakršnokoli spreminjanje, kopiranje, distribucija, oddajanje, prikazovanje, izvajanje, razmnoževanje, objavljanje, licenciranje, ustvarjanje izpeljank, prenašanje ali prodajanje katerih koli podatkov, izdelkov ali storitev, ki so del teh spletnih strani, razen v primeru predhodnega pisnega dovoljenja lastnika strani. Izjemoma lahko uporabniki ob predhodnem pisnem dogovoru lastnika (Društvo Brlog nasvetov) reproducirajo del vsebine na spletni strani, če navedejo spletno stran brlognasvetov.si kot vir ter dodajo ustrezno spletno povezavo.
  4. Vsi uporabniki spletnega mesta objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost. Z izjemo primerov, ko odgovornosti za škodo po zakonu ni mogoče omejiti ali izključiti, Društvo Brlog nasvetov ter katerakoli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastajanju teh spletnih strani, ne odgovarja za nikakršno škodo, pa naj bo ta posredna, neposredna, posebna ali slučajna, ki bi zaradi kakršnegakoli razloga nastala zaradi uporabe tega spletnega mesta.
  5. Društvo Brlog nasvetov v nobenem primeru ni odgovorno uporabniku za posredno ali neposredno škodo, do katere bi lahko prišlo zaradi uporabe ali nezmožnosti uporabe teh spletnih strani ali povezav na njih. Proizvodi, storitve in vse informacije, vključene na teh spletnih straneh ali ki so z njih dosegljive, so na voljo takšne, kot so prikazane in so zgolj informativne narave. Društvo Brlog nasvetov si pridržuje pravico, da spremeni, prilagodi, nadomesti ali izbriše katerokoli vsebino ali da omeji dostop oz. ne nadaljuje razvoja in prikazovanja teh spletnih strani, tudi brez vnaprejšnje najave. Prav tako Društvo Brlog nasvetov ne prevzema odgovornosti za kakršnokoli izgubo, motnjo ali okvaro vaših podatkov ali vašega računalnika, do katere bi prišlo z uporabo gradiva, prenesenega s tega spletnega mesta, oziroma ne prevzema odgovornosti v zvezi z morebitnimi težavami, ki bi utegnile nastati z ali zaradi uporabe teh spletnih strani ali z njimi povezanih strani.
  6. To spletno mesto lahko vsebuje povezave do drugih spletnih mest. Slednja delujejo neodvisno od naših spletnih strani, zato za vsebino ali uporabo povezanega spletnega mesta ne odgovarjamo. Pri napotitvi preko povezav na druga spletna mesta Društvo Brlog nasvetov ne prevzema odgovornosti za njihovo vsebino ali pravilnost delovanja. Povezana mesta imajo morda lastna pravna obvestila in/ali pravilnike o zasebnosti. Priporočamo vam, da si jih ob obisku povezanih mest ogledate.
  7. Vsebina tega spletnega mesta je informativne narave. Društvo Brlog nasvetov ne zagotavlja, da bodo informacije, objavljene na tem spletnem mestu, vedno celovite, popolne in ažurne. Spletne strani lahko vsebujejo tiskovne ali druge napake, možni pa so tudi nepooblaščeni dodatki, izbrisi in
    spremembe, ki so jih izvedle tretje osebe.
  8. V kakršnikoli obliki je prepovedano prikazovanje ali uporaba logotipa spletnega mesta www.brlognasvetov.si brez predhodnega pisnega dovoljenja.
  9. Pridržujemo si pravico do morebitnih sprememb in popravkov teh pravil in pogojev kadarkoli in brez predhodnega obvestila. Ob vsaki posodobitvi bo spremenjen datum na dnu teh pogojev.

Nazadnje posodobljeno: Maribor, dne 30.3.2022.

Izjava o zasebnosti

Društvo za psihosocialno pomoč in osebnostno rast Brlog nasvetov (krajše: Društvo Brlog nasvetov) kot upravljavec osebnih podatkov spoštuje vašo zasebnost in se zavezuje, da bo z osebnimi podatki ravnalo skrbno, jih varovalo ter obdelovalo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter s splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR).

 

 

S prijavo na e-novice ali poslanim sporočilom preko kontaktnega obrazca, omogočite Društvu Brlog nasvetov, da zbira in obdeluje vaše posredovane osebne podatke. Posredovane osebne podatke obdeluje v skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov in veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov. 

Posredovanje podatkov

Zbiranje podatkov poteka na naslednje načine: neosebne podatke o vaši napravi ali druge dnevniške podatke avtomatično pridobivamo, ko uporabljate naše storitve, medtem ko osebne podatke pridobimo, če nam jih izrecno sporočite. Vsi podatki, ki jih avtomatično pridobivamo, ko uporabljate naše storitve, so anonimni podatki, zato preko njih ne ugotavljamo identitete uporabnika.

 

S prijavo na e-novice se strinjate, da o vas zbiramo osebne podatke, ki ste nam jih posredovali ob prijavi. Osebni podatki, ki jih zbiramo so: ime in elektronski naslov. Prav tako z vašo privolitvijo ob nakupu v spletni trgovini posredujete osebne podatke, kot so: ime in priimek; naslov in kraj bivanja; naslov za pošiljanje naročenega blaga; naslov elektronske pošte.

Namen in uporaba osebnih podatkov

Osebne podatke zbiramo v skladu z namenom, za katerega ste nam jih posredovali – za potrebe obveščanja in za potrebe nakupa na spletni strani.

Vaše pravice

V času upravljanja osebnih podatkov ima vsakdo možnost vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa osebnih podatkov v zbirki osebnih podatkov skladno z veljavnimi predpisi. Podatke hrani lastnik spletne strani v računalniški obliki, do preklica oziroma do izpolnitve namena. Na podlagi zahtevka uporabnika se podatki izbrišejo. Katerokoli pravico po Splošni uredbi o varstvu osebnih podatkov lahko kadarkoli pisno uveljavljate na elektronskem naslovu info@brlognasvetov.si. Pri tem navedite ime, priimek ter elektronski naslov.

 

 

Podatke, pridobljene preko privolitve za e-obveščanje hrani upravljavec za namen spletnega obveščanja o vsebinah, novostih in aktivnostih. Uporabnik lahko kadarkoli zahteva, da upravljavec novice o svojih vsebinah in programih preneha pošiljati.

 

 

Vprašanja o zaupnosti in uporabi osebnih podatkov oziroma zahtevo po dodatnih informacijah lahko kadarkoli naslovite na elektronski naslov: info@brlognasvetov.si.

Posredovanje osebnih podatkov

Osebnih podatkov ne bomo posredovali tretjim osebam in jih ne bomo javno razkrivali. Osebnih podatkov ne bomo posredovali v tretjo državo ali organizacijo. Za pošiljanje novic (Newsletter) uporabljamo ponudnik Mailchimp, kjer so shranjeni naslednji podatki: elektronska pošta in ime. Ti podatki so shranjeni pri ponudniku Mailchimp zato, da lahko pošiljamo novice (Newsletter). Na vašo zahtevo vas lahko umaknemo s seznama prejemnikov novic.

Spletna trgovina

Vsi osebni podatki uporabnika spletne trgovine na www.brlognasvetov.si so zaupni in ne bodo v nobenem primeru posredovani nepooblaščenim osebam. V Društvu Brlog nasvetov se zavedamo odgovornosti ravnanja z osebnimi podatki, zato vse zbirke osebnih podatkov vodimo, vzdržujemo, hranimo in nadzorujemo v skladu s trenutno veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in Uredbo GDPR, tako da nosilcem osebnih podatkov, katerih osebne podatke obdelujemo, omogočamo vpogled v vrsto in količino njihovih osebnih podatkov in/ali trajen izbris vseh dotičnih osebnih podatkov na njihovo željo.

 

 

Osebni podatki kupca v spletni trgovini bodo uporabljeni izključno za namen, za katerega jih je posredoval: za ponudbo, predračun, račun in komunikacijo v zvezi z naročilom. Društvo Brlog nasvetov izvaja vse potrebne ukrepe za varovanje zaupnosti osebnih podatkov v skladu z ZVOP-1 in GDPR. Pisno lahko kupec po elektronski pošti zahteva, da se preneha uporabljati njegove osebne podatke za namen obveščanja o ponudbah in sporočilih s tržno vsebino. Osnovni osebni podatki kupca so: ime in priimek; naslov in kraj bivanja; naslov za pošiljanje naročenega blaga; naslov elektronske pošte.

 

 

Podatki kupca bodo skrbno varovani pred izgubo, zlorabo, nepooblaščenim dostopom, razkrivanjem, spreminjanjem ali uničenjem. Edini podatki, ki se posredujejo “tretji osebi”, so osnovni podatki o pošiljki za namene pošiljanja izdelkov in so posredovani našemu dostavnemu partnerju, podjetju Pošta Slovenije d.o.o. Ti podatki so: ime in priimek, naslov, kraj bivanja in telefonska številka ter elektronski naslov za namene obveščanja o dostavi in sledenju pošiljke.

Razkritje osebnih podatkov kot izjema:

Podatki, ki jih Društvo za psihosocialno pomoč in osebnostno rast Brlog nasvetov, Prešernova 30a, 2000 Maribor, zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če tako določa Zakon o varovanju osebnih podatkov (ZVOP-1) in GDPR ali pa je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi.


Nazadnje posodobljeno: Maribor, dne 30.3.2022.

Shopping Cart