Zakaj psihoterapija?

Pogosto se vprašamo, ali res potrebujemo psihoterapijo: “Je situacija, s katero se spopadam, zares potrebna razreševanja na terapiji?” ali pa dvomimo o tem, če je to primerno za nas: “Je moj problem dovolj velik, da potrebuje obravnavo?”.


Zaradi teh misli lahko pogosto začutimo sram, strah in negotovost. Na psihoterapiji vsa ta čutenja umestimo v kontekst, saj se nam pojavljajo z razlogom – da z njimi nekaj naredimo. V varnem terapevtskem procesu nagovorimo občutja, stiske in travme, ki nas težijo in jih razrešujemo. 

Psihoterapija je psiho-higiena, primerna za vsakogar: je preventivno ali kurativno delo na sebi za spodbujanje svoje odličnosti, premagovanje vzorcev in omejujočih prepričanj ali zdravljenje ran.

Kot psihoterapevtka delujem v okviru lastne prakse v Mariboru in on-line, po psiho-biološkem modelu Relacijska družinska terapija (RDT), ki ga je razvil ddr. Christian Gostečnik in je potrjen s strani AMMFT (American Association for Marriage and Family Therapy).

Izvajam individualno in partnersko terapijo. Najbolj dejavna sem pri psihoterapiji za (mlade) odrasle, še posebej me zanima delo s starostno skupino 20-45 let. Izvajam tudi družinsko psihoterapijo za mladostnike (13+ let).

Psihoterspevtka Martina Medved

Kaj pričakovati na terapiji?

01

Znotraj modela RDT posameznika razumemo kot del družinskega sistema, v katerem je odraščal, pri čemer med srečanji odkrivamo vpliv oz. pomen določenih preteklih izkušenj na življenje v odraslosti. Poznavanje preteklosti nam služi pri oblikovanju bolj kakovostnih odnosov v sedanjosti.

02

Na prvem terapevtskem srečanju se spoznamo, izpolnite vprašalni list in podpišemo informirano soglasje – dogovor, ki je osnova za sodelovanje.

03

En terapevtski cikel traja 12 srečanj (3 mesece), pogoj za vključitev je prostovoljna odločitev in redno obiskovanje srečanj. O morebitnem podaljšanju terapevtskega procesa se dogovarjamo sproti glede na vaše potrebe.

Individualna terapija

je namenjena vsakomur, ki želi izoblikovati strategije za spopadanje s težavami, znižati stresno raven in preoblikovati svoje vzorce in prepričanja v bolj funkcionalne.

Partnerska terapija

je namenjena parom, ki želijo poglobiti razumevanje in povezanost oz. zbliževanje v odnosu ali preseči nefunkcionalne vzorce, ki zvezo ogrožajo; prav tako je namenjena tudi parom, ki razmišljajo o razhodu.

Družinska terapija

je namenjena družinam, ki želijo spremeniti vzdušje ali izboljšati medsebojne odnose. Pomembna je vključitev tako starša(ev) kot otrok(a), saj je sprememba v družini odvisna od sodelovanja vseh.

 

Cena ene terapije (50 min) znaša 69,00 EUR.

Brezposelnim osebam in študentom ob predložitvi dokazila upoštevam 10% popust. Za uveljavljanje te ugodnosti me prosim kontaktirajte.

Odzivi klientov

Stopite v stik z menoj

Trenutno ne sprejemam nove kliente.

Shopping Cart