Psihoterapija in delavnice za ustanove

Zakaj psihoterapija?

Pogosto se vprašamo, ali res potrebujemo psihoterapijo: “Je situacija, s katero se spopadam, zares potrebna razreševanja na terapiji?” ali pa dvomimo o tem, če je to primerno za nas: “Je moj problem dovolj velik, da potrebuje obravnavo?”.


Zaradi teh misli lahko pogosto začutimo sram, strah in negotovost. Na psihoterapiji vsa ta čutenja umestimo v kontekst, saj se nam pojavljajo z razlogom – da z njimi nekaj naredimo. V varnem terapevtskem procesu nagovorimo občutja, stiske in travme, ki nas težijo in jih razrešujemo. 

Psihoterapija je psiho-higiena, primerna za vsakogar: je preventivno ali kurativno delo na sebi za spodbujanje svoje odličnosti, premagovanje vzorcev in omejujočih prepričanj ali zdravljenje ran.

Kot psihoterapevtka delujem v okviru lastne prakse v Mariboru in on-line, po psiho-biološkem modelu Relacijska družinska terapija (RDT), ki ga je razvil ddr. Christian Gostečnik in je potrjen s strani AMMFT (American Association for Marriage and Family Therapy).

Izvajam individualno in partnersko terapijo. Najbolj dejavna sem pri psihoterapiji za (mlade) odrasle, še posebej me zanima delo s starostno skupino 20-45 let. Izvajam tudi družinsko psihoterapijo za mladostnike (13+ let).

Psihoterapija, Martina Medved

Kaj pričakovati na terapiji?

01

Znotraj modela RDT posameznika razumemo kot del družinskega sistema, v katerem je odraščal, pri čemer med srečanji odkrivamo vpliv oz. pomen določenih preteklih izkušenj na življenje v odraslosti. Poznavanje preteklosti nam služi pri oblikovanju bolj kakovostnih odnosov v sedanjosti.

02

Na prvem terapevtskem srečanju se spoznamo, izpolnite vprašalni list in podpišemo informirano soglasje – dogovor, ki je osnova za sodelovanje.

03

En terapevtski cikel traja 12 srečanj (3 mesece), pogoj za vključitev je prostovoljna odločitev in redno obiskovanje srečanj. O morebitnem podaljšanju terapevtskega procesa se dogovarjamo sproti glede na vaše potrebe.

Programi za posameznike
Programi za posameznike

Individualna terapija

je namenjena vsakomur, ki želi izoblikovati strategije za spopadanje s težavami, znižati stresno raven in preoblikovati svoje vzorce in prepričanja v bolj funkcionalne.

Partnerska terapija

je namenjena parom, ki želijo poglobiti razumevanje in povezanost oz. zbliževanje v odnosu ali preseči nefunkcionalne vzorce, ki zvezo ogrožajo; prav tako je namenjena tudi parom, ki razmišljajo o razhodu.

Družinska terapija

je namenjena družinam, ki želijo spremeniti vzdušje ali izboljšati medsebojne odnose. Pomembna je vključitev tako starša(ev) kot otrok(a), saj je sprememba v družini odvisna od sodelovanja vseh.

 

Cena ene terapije (50 min) znaša 69,00 EUR.

Brezposelnim osebam in študentom ob predložitvi dokazila upoštevam 10% popust. Za uveljavljanje te ugodnosti me prosim kontaktirajte.

Odzivi klientov

“Vem, da je lahko misel na to, da se nekomu popolnoma odpreš in mu zaupaš vse svoje skrbi in temačne misli/dogodke, ki si jih imel v življenju, katerih se niti sam ne spominjaš in slišiš rad, strašljivo. Toda po procesu psihoterapije Vam lahko zagotovim, da je bila to najboljša odločitev, ki sem jo kdaj koli sprejela. V procesu sem se naučila sprejemati samo sebe, razumeti in sprejeti dejanja drugih, ki so me prizadela in mi čez leta povzročila praznino v srcu, predvsem pa sem se naučila uživati in živeti življenje.”

A. M.

“Zahvaljujem se Vam, da ste me zmeraj pozorno poslušali in mi z vašim načinom terapije in s strokovnim znanjem, ter žilico za empatijo pokazali mojo moč ki jo nosim v sebi, mi pomagali odkrit moj pogum, vrednost, samozavest, ter lepoto oz. akceptiranje same sebe. Hvala, da ste mi stali zmeraj ob strani, ko me je moj strah omejeval pri tem, da uživam življenje. Predvsem pa se Vam najbolj zahvaljujem za to, da sem zaradi Vas spoznala, kaj je radost življenja in kako zna biti lepo, če se mu prepustiš in odpreš.”

T. N.

“Življenje mi je prineslo izzive ki so me prisilili, da se ustavim in zazrem vase. Z vsemi mislimi sem se soočala sama, kar je bilo velikokrat težko. Psihoterapija mi je pomagala ozavestiti nekatere ukoreninjene vzorce ki sem jih ponavljala, učila sem se sprejemati samo sebe in se osvobajati temnih misli v katerih se ujamem v začaranem krogu. Tisto kar sem do sedaj že nekako vedela, lahko končno tudi iskreno čutim. Psihoterapijo priporočam vsakomur, ki želi narediti velik premik za svojo osebno rast. Hvaležna sem za vašo pomoč in zares prijeten ter razumevajoč odnos do sedaj in tudi v prihodnje.”

H. L.

Stopite v stik z menoj

Trenutno sprejemam nove kliente.

Shopping Cart